Frankrijk staat, aan het eind van een week met veel begrafenissen, in het teken van nationale rouw ter ere van de slachtoffers van de aanslagen twee weken geleden.

Nabestaanden zijn met president Hollande uitgenodigd voor de nationale ceremonie in Parijs. Om 10.30 uur moeten ze aanwezig zijn bij een plechtigheid van de Republikeinse Garde. Zij dragen foto’s van alle 130 slachtoffers. Een van die slachtoffers is Pierre-Yves Gyomard. Leraar op de Franse filmvakschool ESRA. Hij was samen met zijn vrouw in theater Bataclan op het moment van de aanslag. Ze zijn allebei omgekomen. 

EenVandaag spreekt een goede vriend en collega's van Gyomard. Daarnaast een gesprek met leerlingen, leraren en de directeur van filmvakschool ESRA waar Gyomard bekend staat als een bevlogen geluidstechnicus. Zijn vrouw is een oud-leerling van de school.

Ook een interview daarover met trauma-psycholoog Jean-Pierre Vouche. Hij ving direct na de aanslagen slachtoffers op en logeerde zelfs een paar dagen in huis bij een zwaar getroffen gezin.