Vorig weekend werd Fort Pannerden opnieuw gekraakt. Voor de tweede keer wordt het fort ontruimd. Weer zal een dure ontruimingsoperatie worden ingezet, zoals eerder deze maand ook al gebeurde met pantserwagens, helikopters en 160 politiemensen. Volgens de beheerder van het fort is er geen realistisch plan en zullen na de ontruiming krakers gewoon terugkeren. EénVandaag spreekt met krakers, omwonenden en burgemeester Paul Peters.

Op dit moment bezetten tachtig krakers het fort en naar eigen zeggen zijn ze nu beter voorbereid op de ontruiming dan de vorige keer. Woordvoerder Titus benadrukt wel dat de krakers uiteindelijk zullen kiezen voor geweldloos verzet.Al zes jaar beheren de krakers het fort, naar grote tevredenheid van de lokale bevolking. Omwonenden kunnen rondleidingen krijgen en kinderfeestjes in het fort organiseren. Zij vinden de ontruiming ronduit belachelijk. Het Staatsbosbeheer wil Fort Pannerden restaureren en er een vleermuizenhotel van maken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.