Zeven jaar schreef Bruce Springsteen aan zijn levensverhaal Born to Run. Vandaag verschijnt de Nederlandse versie van zijn autobiografie. De grootste onthulling: de man die anderen zoveel hoopt biedt met zijn muziek is zelf eigenlijk een zwartkijker.  

Springsteen onthult in zijn memoires hoe hij jarenlang tegen depressies vocht. Zijn vader en andere familieleden kampten ook al met psychische stoornissen. Het is niet verwonderlijk dat zijn somber klinkende albums; 'Wrecking Ball' (2012), ‘The Ghost of Tom Joad’ (1995) en ‘Nebraska’ (1982) tijdens depressies zijn ontstaan. 

Tussen de onthullingen door bevat het boek ook vooral veel leuke en mooie anekdotes; hoe de kleine Boss met zijn opa tussen het grof vuil naar oude radio’s zocht, die zijn opa opknapte en verkocht. Of dat hij niet mocht zingen in zijn eerste bandjes omdat de bandleden vonden dat hij dat niet kon.

In Radio Eenvandaag mediastrateeg en opiniemaker Marianne Zwagerman. Ze is groot Springsteenfan en wil het boek niet lezen! (Maar heeft wel stiekem gespiekt!) Ze is bang dat hij van zijn voetstuk valt: dat de nummers die haar oppeppen zijn geschreven, op momenten dat hij zelf door een diep dal ging.

De autobiografie Born to run ligt vanaf vandaag in het Engels én het Nederlands in de boekhandel.