Tijdens de Tweede Wereldoorlog nemen veel gezinnen Amerikaanse soldaten in huis. Zo ook de familie van Gerda Roebroeks. Nu, jaren later, speelt de soldaat Henry Wolff nog steeds een grote rol in haar leven.

Gerda weet het nog goed. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nemen haar ouders de Amerikaanse soldaat Henry Wolff in huis. Door haar vader wordt hij als een soort zoon beschouwd. Na de bevrijding krijgt de familie het trieste bericht dat Henry is gesneuveld. Hij wordt begraven op de militaire begraafplaats in Margraten. Gerda's vader twijfelt geen moment en adopteert het graf van Henry.

Video: Gerda bezoekt het graf van soldaat Henry

Na de dood van haar vader neemt Gerda de verzorging van Henry's graf op zich. Ze bezoekt het graf regelmatig en legt er verse bloemen neer. In de video vertelt ze over waarom het graf van Henry zo belangrijk is voor haar.

Gerda adopteert een graf op begraafplaats Margraten.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.