Verschillende onderzoeken hadden het al aangetoond, maar Facebook geeft het zelf nu ook toe. Elke dag op Facebook zitten is slecht voor je. Als je elke dag tien minuten op Facebook kijkt en door berichten scrollt, heb je aan het einde van de dag een slechter humeur. Dat geeft het hoofd Onderzoek van Facebook, David Ginsberg toe.

Door alleen maar te scrollen door Facebookberichten van anderen en niet te reageren ga je je aan het eind van de sessie slechter over jezelf voelen. Dat komt doordat de meeste mensen geneigd zijn alleen maar positieve berichten over zichzelf te delen, waardoor je zelf gaat denken dat je leven minder of niks voorstelt, is te lezen bij RTL Nieuws.

De oplossing van Facebook is dan ook: meer zelf dingen posten en actief communiceren met je Facebookvrienden. Om dat aan te moedigen worden voortaan berichten van je beste vrienden bovenaan gezet in je timeline. Berichten van mensen die je eigenlijk niet leuk vindt, kan je voortaan voor 30 dagen 'muten'.Om de boel nog leuker te maken: je kunt berichten van je ex-partner helemaal op verbergen zetten. Zonder dat je ex het weet, want ontvrienden gaat ook weer zo ver.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.