Een video van de Thaise koning heeft er voor gezorgd dat Thailand Facebook op de vingers heeft getikt. Op de video is de 64-jarige Koning te zien terwijl hij aan het winkelen is. Op zich niet zo bijzonder, ware het niet dat hij nogal opvallend gekleed is. Hij draagt een knalgele croptop: een truitje dat nog korter is dan een naveltruitje. Op zijn rug is een grote tatoeage te zien. Thailand eist nu van Facebook dat ze 131 pagina’s verwijderen waarop de video te zien is. 

Voor de rechter is nu afgedwongen dat 34 pagina’s geblokkeerd moeten worden en Facebook heeft nu toegezegd dat te zullen doen in Thailand. Wat er met de overige pagina’s gebeurt is nog niet duidelijk. 

Eerder dreigde de overheid met het blokkeren van heel Facebook maar dat lijkt nu van de baan te zijn. Op majesteitsschennis (en zo wordt de video gezien) staat in Thailand maximaal 15 jaar gevangenisstraf. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.