Eurocommissaris Cecilia Malmström (Handel) is op tournee door Europa. Ze trekt langs alle Europese landen om ze te overtuigen van het belang van TTIP, het handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en Europa.

TTIP moet het grootste vrijhandelsverdrag ooit worden, maar TTIP geldt nu al als politiek licht ontvlambaar materiaal. Volgens ngo’s en linkse partijen is de democratie in gevaar. Zij hebben al aangekondigd tegen het verdrag te demonstreren bij het bezoek van de Eurocommissaris.

EenVandaag spreekt haar exclusief over de kansen die TTIP moet bieden voor de Europese economie, maar ook over de argumenten van de tegenstanders. Zij vrezen bijvoorbeeld het internationale arbritagesysteem, waarbij bedrijven claims kunnen neerleggen bij landen als hun belangen worden geschaad.

In de studio reageert Hans Biesheuvel, voorzitter van Ondernemend Nederland. Hoe kijkt het midden- en kleinbedrijf naar TTIP. Welke kansen of obstakels zien zij?

In de rubriek In het nieuws besteden we ook aandacht aan TTIP: sommigen zien er het voordeel wel van in, maar anderen zijn bang voor het uit handen geven van regels. Wat is uw grootste angst bij het invoeren van TTIP?

Op Radio EenVandaag kijken we elke dag naar het gesprek van de dag. TrendingVandaag-redacteur Lammert de Bruin bespreekt de reacties van luisteraars. Wil je ook reageren? Twitter hierover mee met @Lammert en #EenVandaag of laat je reactie achter via onderstaand formulier.

Wiki TTIP

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.