Hij is niet dood, hij leeft! Elvis Presley doet namelijk mee aan verkiezingen om in het Amerikaanse Congres te komen. Dat blijkt uit de kieslijst voor het Congres in Arkansas. Elvis blijkt tegenwoordig in Star City, Arkansas te wonen en is kandidaat voor de Libertarian Party.

Nader onderzoek door de Huffington Post leert dat het hier niet om een grap gaat, maar om een naamgenoot van de in 1977 overleden King of Rock and Roll. En wel om een grote fan, zo blijkt. Want Elvis D. Presley, in het dagelijks leven automonteur, heeft legaal zijn naam gewijzigd als eerbetoon aan de wereldartiest. Hij geeft ook optredens als Elvis impersonator, zoals enkele jaren geleden op de Oklahoma State Fair:

De carriere van die andere, bekendere, Elvis is ook ooit begonnen op een State Fair, namelijk de Mississippi-Alabama Fair and Dairy Show. Daar gaf Elvis Presley als 10-jarig jongetje in 1945 zijn eerste optreden. Wie weet gaat deze Elvis nu nog heel groot worden in de politiek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.