Jarenlang was ze bekend als politiewoordvoerder, maar volgende week begint haar eigen televisieprogramma 'Ellie op Patrouille'. Ellie Lust reisde de wereld over om op pad te gaan met politiecollega's in verschillende landen. Die ervaringen zorgden dat zij haar zegeningen in Nederland veel meer ging waarderen.

"Ik ben in Kenia geconfronteerd geweest met pure armoede. Schrijnender nog: kinderen die zichzelf moeten prostitueren om geld te verdienen om aan eten te komen. Kinderen van 8, 9, 10 jaar soms. Daar was ik stil van," vertelt Lust.

Op de terugweg hoorde ze mensen, na hun vakantie in Dubai, spreken over hun terugkeer naar Nederland. Ze klaagden over het slechte weer. "Ik kan alleen maar denken: “Maar jij stapt uit dit grootse vliegtuig na je zonovergoten vakantie in Dubai, veilig en wel. Je gaat heerlijk op je bank zitten, zet de TV aan en gaat Netflixen of laat je bijpraten over het nieuws in Nederland. Weet je wel hoe gelukkig je bent?” 

Ellie Lust is vandaag de Optimist: "We are the lucky ones. Maar echt." 

Optimist Ellie Lust bij Radio EenVandaag

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn hier terug te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.