Het EU-verbod op zwerfafval gaat pas over twee jaar in, maar NS-reizigers lijken alvast op de goede weg: sinds oktober lieten reizigers 60.000 warme drankjes in een zelf meegebrachte beker schenken. Voor de NS is het slechts een begin.

30 miljoen wegwerpbekers achter elkaar, ofwel een 'afvalslinger' van Utrecht tot in de Oeral: de NS wil af van deze jaarlijkse aanslag op het milieu. En de reiziger kan erbij helpen, bijvoorbeeld door zelf een mok mee te nemen. Sinds oktober geeft de NS onder het motto 'Breng je eigen beker' bij tweehonderd stationswinkels 25 procent korting op warme dranken, en wil hiermee de reiziger over de streep te trekken.

60.000 keer ingeschonken

En die reiziger lijkt warm te lopen voor het NS-initiatief. Sinds oktober lieten ze zich liefst 60.000 keer koffie, thee of chocolademelk inschenken in een zelf meegebrachte mok. De NS liet weten blij te zijn met dit aantal, maar gaf ook aan dat er nog een lange weg is te gaan om van die 60.000 de gewenste 30 miljoen te maken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.