‘Een goed bewaard geheim’, zo noemt Ed Nijpels zijn verhouding met Linda de Mol, 35 jaar geleden. “Mijn eerste relatie in de mediawereld was met Linda de Mol”, zegt hij tijdens een ritje in de oranje Eend.

Tegenwoordig is Ed Nijpels voorzitter van het Klimaatberaad. Voorheen was hij commissaris van de Koningin van Friesland, fractievoorzitter van de VVD en burgemeester van Breda. In een grijs verleden werkte Nijpels zelfs als televisiepresentator. Samen met Tineke Verburg presenteerde Nijpels jarenlang het programma TROS Aktua in bedrijf.

'Ik leerde haar kennen bij de uitreiking van de Edisons'

Nijpels kwam in contact met Linda nadat hij haar had ontmoet bij de uitreiking van de Edisons. “Ik was toen fractievoorzitter, en reikte de Edisons uit. Het was in 1983. Linda was toen een jaar of 20, ik was 32. Zij overhandigde op het podium de bloemen. Zo heb ik haar leren kennen”, vertelt hij tijdens het interview.

'We zijn één keer uit eten geweest'

Linda de Mol ontkent desgevraagd ooit een relatie te hebben gehad met Ed Nijpels. “Ze zijn één keer uit eten geweest en daar is het bij gebleven”, zegt een woordvoerster.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.