Een bijzonder verhaal van een al bijna 50 jaar getrouwd echtpaar in de VS. Elk jaar eten zij op hun huwelijksdag namelijk een stuk van hun bruidstaart. Inderdaad, een taart uit 1970.

David en Anne Cowburn uit Wayne, Penssylvania ontmoetten elkaar toen ze samen op een middelbare school werkten. Ze trouwden op 18 juli 1970. Er waren 120 gasten, en dat waren er net wat te weinig om de grote bruidstaart helemaal op te kunnen eten. De bovenste etage van de taart, met vanillesmaak, werd daarom door het echtpaar ingevroren.

Steeds wat kleiner

Nu is het voor veel stellen traditie om op hun eerste trouwdag een stuk ingevroren bruidstaart te ontdooien en die op te eten. Maar: David en Anne gaan nog een stapje verder. Elk jaar op hun trouwdag eten ze een stuk van de taart. "Het is een leuk, romantisch iets dat we doen", vertelt Anne aan de New York Post.

De taart is al vijf verhuizingen met het stel meegereisd. De eerste jaren aten ze flinke stukken, maar hoe langer het huwelijk duurt, hoe schaarser die stukken worden. Daarom eten ze dit jaar een klein muizenhapje.

Lees ook

Bijna een nieuwe taart

Volgens het echtpaar kan het geen kwaad om een taart 50 jaar in de vriezer te bewaren en alsnog op te eten. "Geen van ons is er ooit ziek van geworden", vertelt David.

Volgend jaar, als het stel 50 jaar getrouwd is, zijn ze van plan om een nieuwe bruidstaart te bakken. Daarin zullen dan de allerlaatste kruimels van de originele taart verwerkt worden.