Mensen moeten oppassen met e-sigaretten. Ze kunnen namelijk ontploffen. Dat stelt de advocaat van een man in New York die in een wijnhandel werkte, toen zijn e-sigaret, die hij in zijn broek had gestopt, ineens ontplofte.

De man stond achter de toonbank toen ineens uit het niets de sigaret ontplofte en brandwonden veroorzaakte op zijn been en handen. Op beveiligingsbeelden uit de winkel is te zien hoe de man ineens opspringt en er vonken en rook uit zijn broek komen. Volgens een collega had de man zijn e-sigaret 'opgevoerd', door onder meer het voltage aan te passen voor betere prestaties. Of dat de oorzaak van de ontploffing is, moet onderzoek uitwijzen. 

Het is niet het eerste bericht over een ontplofte e-sigaret. In mei ontplofte er een e-sigaret in de mond van een man, ook in New York. Die verloor zijn tanden, had een gat in zijn tong en verbrandde handen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.