De Duitse deelprovincie Noordrijn-Westfalen blijft onverminderd last hebben van de Nederlandse ‘Audibende’. Een groep van ongeveer 200 mannen uit Utrecht en omgeving die plofkraken uitvoeren en vervolgens op hoge snelheid vluchten met een snelle wagen. Deze maand moeten vier mannen zich voor een rechter verantwoorden in Düsseldorf. 

De vier jonge mannen zijn allen geboren in Utrecht, de jongste in 1994 en oudste in 1990. Alle vier hebben een Nederlands strafblad. Het is niet de eerste keer dat Nederlandse plofkrakers voor de Duitse rechtbank moeten verschijnen. Afgelopen zomer werden Mohamed A. en Anouar T. in afzonderlijke zaken veroordeeld tot celstraffen van meerdere jaren.

Plofkraken in de jaren 2015, 2016 en 2017

De Duitse politie zit de bende Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond al lange tijd op de hielen. Begin dit jaar stuitten de opsporingsdiensten in Bochum bij toeval op een garage met een in Nederland gestolen Audi RS 5, gasflessen met chemicaliën en inbrekerswerktuig. Enkele weken na die vondst worden, na een mislukte plofkraak, vijf verdachten uit Utrecht en omgeving opgepakt.

Ook dit jaar Duitse banken prooi voor Utrechtse plofbende

Uit de meest recente cijfers van het Duitse Landes Krimanalamt in Dusseldorf blijkt dat er alleen al dit jaar 22 plofkraken zijn geweest. De laatste maanden is het meerdere keren per week raak bij geldautomaten door heel Noordrijn-Westfalen. Getroffen banken zijn de Volksbank, Sparkasse en de Commerzbank. Over heel 2016 noteerde de politie 136 kraken, het jaar daarvoor nog geen 70.

De modus operandi lijkt overal hetzelfde. De criminelen vullen een geldautomaat met brandbaar gas, meestal acetyleen, en plakken de automaat vervolgens dicht. Een ontploffing volgt. Een andere methode is dat ze explosieven plakken op de automaat en het vervolgens laten exploderen.

Als de buit binnen is, vertrekken de daders in snelle auto’s (gestolen Audi’s) of op motoren. De daders vluchten op hoge snelheid met het geld naar Nederland of een schuilplek in Duitsland. Er zijn inmiddels al meerdere mannen verongelukt op hun vlucht terug naar Nederland. Zo komen in februari 2016 twee Nederlanders om op de A57 bij Krefeld. Een derde inzittende raakt zwaargewond. Het drietal zou een telefoonwinkel hebben beroofd. 

In het Duitse Meppen, bij Emmen in de buurt, crashen op de terugweg van een plofkraak vier mannen uit Utrecht en omgeving. Sadik C. sterft ter plekke. Twee anderen raken gewond, waarvan één zwaargewond. In juli 2016 krijgen drie mannen een ongeluk op de A2 bij Waardenburg. De auto vliegt op hoge snelheid over de kop en vat vlam. De politie treft in de auto gasflessen en breekijzers aan. Het drietal was vermoedelijk op weg om een plofkraak te plegen. 

Waar stopt het?

Dat Duitse banken een gewillige prooi zijn, heeft te maken met het feit dat ze minder goed beveiligd zijn dan Nederlandse automaten. Inmiddels zijn de banken de beveiliging wel aan het aanpassen. Op welke manier willen de banken niet laten weten, wel dat het om slimme technieken gaat. Ook hebben sommige banken hun openingstijden inmiddels aangepast. Maar volgens een woordvoerder blijft het een ‘wedloop’.

In Nederland is inmiddels ook sprake van een stijging van de zware plofkraken. Ontploffingen van automaten waarbij zware explosieven worden gebruikt en waarbij de schade enorm is. De Landelijke Eenheid laat EenVandaag weten niet uit te sluiten dat de “Audibende” ook achter deze plofkraken zit. Ze werken met de Duitse politie samen bij de bestrijding van de bende.

Wie zijn de mannen achter de 'Audibende’? Advocaat Willem Jan Ausma stond een aantal mannen bij in Nederlandse zaken. 

Ondertussen gaan in Duitsland de opsporingsdiensten onverminderd door. Hoe is de bende te stoppen? Daarover in EenVandaag het hoofd van de georganiseerde criminaliteit Thomas Jungbluth van het Landeskriminalamt in Dusseldorf. We spreken de rechtbank in Düsseldorf over de zaak tegen de vier Utrechters die deze week start.  

Eerder maakte EenVandaag onderstaand item over de Audibende: