De grootste testlocatie voor drones in Nederland opent binnenkort haar deuren. Vanaf eind deze maand kunnen ontwikkelaars van drones hun innovatieve objecten testen op voormalig vliegveld Twente. 

Aanleiding voor de opening van de testlocatie zijn de vele regels in ons land die het vliegen met drones bijna onmogelijk maken. Hierdoor dreigt Nederland zijn vooraanstaande positie in de wereld van drone-ontwikkeling te verliezen. Voormalig vliegveld Twente, voor de gelegenheid omgedoopt tot Space53, moet dat zien te voorkomen. Ondere andere de politie en brandweer testen hun drones op het terrein. Ook de Robird, bedoeld om vogels te verjagen, wordt er getest.

EenVandaag spreekt met initiatiefnemer van Space53 Jop Hagreize en met Geert Folkertsma, onderzoeker aan de Universiteit Twente en bezig met de ontwikkeling van drones.

Kijk hieronder een eerdere uitzending over de RoBird terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.