In mei onthulde staatssecretaris van Europese Zaken Ben Knapen een wegwijzer in Moergestel op de plek die volgens berekeningen van het kadaster het middelpunt van de Benelux is. Gisteren onthulde de gemeente Chaam een kunstwerk op een plek die volgens andere berekeningen het middelpunt van Nederland, Belgie en Luxemburg samen is. Chaam beroept zich daarnaast ook op een berekening uit 1822 en het feit dat het gezelschapsspel Triviant ook 'Chaam' als antwoord heeft.

Lunteren, Putten en Amersfoort strijden al jaren over in welke gemeente het middelpunt van Nederland ligt. En nu is er dus ook onenigheid tussen Chaam en Moergestel over het middelpunt van de Benelux. Hoe wordt zo'n middelpunt eigenlijk berekend?

In een reactie liet staatssecretaris Ben Knapen het volgende weten:

Burgers van Moergestel en Chaam en de rest van Facebookend Nederland, grijp je kans en laat mij op deze pagina horen hoe jij er over denkt! Mocht het middelpunt van de Benelux toch in Chaam, of zelfs ergens anders, liggen, dan wil ik dat graag weten en ook deze plek met een bezoek vereren!

Lees ook