In 1952 kwam de Donald Duck voor het eerst gratis mee met de Margriet om ouders te verleiden het blad daarna te kopen voor kun kinderen.

Voor veel families begon daarmee een traditie. Want nog steeds, 60 jaar later, worden abonnementen op de Donald Duck van vader op zoon doorgegeven. De Donald Duck, al 60 jaar een vrolijk familieblad.

EenVandaag vroeg de familie Krijne naar hun generatielange Duckliefde. De ouders van Henk Krijne lieten hun zoontje elke week op de Rotterdamse markt kiezen tussen een zakkie patat of een Donald Duck. Het was het begin van een levenslange liefde voor de eend en zijn familie. Ook Henk's zoon Geoffrey raakte verknocht aan Donald Duck en ook kleinzoontje Henk zal niet zonder Donald opgroeien. Inmiddels bezit de familie Krijne alle exemplaren vanaf 1952 en raakt er niet op uitgelezen.

Ook vertellen 3FM-dj Michiel Veenstra en zijn vader over de voorliefde voor de eendenfamilie. Hij schrijft in een blog:

Duckstad ligt volgens geschiedkundigen en topografen in Amerika, maar als je het mij vraagt eten ze er gewoon drop en komt Sinterklaas er trouw elk jaar in november aan.

Lees hier zijn hele blog.

Ten slotte ook wetenschapsjournalist Carl Koppeschaar. Hij figureerde meerdere malen in de strip.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.