Dolce & Gabbana ligt onder vuur omdat ze First Lady Melania Trump kleden. De kritiek begon toen het Witte Huis de eerste officiele foto van Melania publiceerde waarop ze een zwarte Dolce & Gabbana blazer draagt.

Ook bij het bezoek aan de Paus droeg ze een zware D&G jurk. Veel modeontwerpers weigeren the First lady te kleden, vanwege de politieke standpunten van haar man. Maar Gabbana, 1 van de twee hoofdontwerpers van het bekende modemerk, is juist fan van haar, getuige zijn instagram account

Boycot

Op social media is er daarom een boycot campagne begonnen tegen de Italiaanse modegigant. Maar Dolce & Gabbana lijken daar niet mee te zitten. Sterker nog, ze halen een oude marketingtruuk van stal die ooit door Elvis manager Colonel Tom Parker is bedacht. Toen in de jaren vijftig de eerste Elvis haters opkwamen liet hij naast ‘I love Elvis buttons ook ‘I hate Elvis’ buttons drukken, want waarom ook niet geld verdienen aan mensen die je merk haten? En dat is precies wat Dolce & Gabbana nu doet. Ze hebben t-shirts op de markt gebracht waarop groot #boycot Dolce & Gabbana staat. Te bestellen voor 245,- dollar.