Het is weer bijna Kerst en dat betekent tradities. Onder meer die van de Coca Cola kersttruck. In het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag de data bekend gemaakt van wanneer deze welke stad aandoet. Maar in Liverpool is de truck niet van iedereen welkom. 

Inwoners hebben namelijk geklaagd over de kersttruck, omdat deze reclame zou maken voor producten die bijdragen aan zwaarlijvigheid, iets waar Liverpool nogal mee te kampen heeft. Dit alles is te lezen in de Telegraaf. 

In een brief aan lokale winkeliers schrijft de lokale politicus Richard Kemp: ”Je weet dat Liverpool in de greep is van een zwaarlijvigheid-epidemie. De grootste oorzaak hiervan is de consumptie van frisdrank”. Hij hoopt dan ook dat de winkeliers zelf de truck niet uit zullen nodigen, en anders gaat hij proberen het te verbieden. Een woordvoerder van Coca-Cola heeft tegen de BBC gezegd dat ze veel positieve reacties hebben gekregen van mensen uit Liverpool tijdens vorige bezoeken. Ook benadrukt de woordvoerder dat er ook reclame wordt gemaakt voor suikervrije producten. De kans is dan ook groot dat de truck gewoon Liverpool aan zal doen. In Nederland is het bedrijf ook al druk bezig met een tourschema.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.