Er zijn inmiddels heel wat internet-sites actief waar je kunt rouwen om mensen die zijn overleden. Zoals 'Duizend en één lichtjes' en 'Sterrenhemel'. Op Facebook kunnen profielen van overleden deelnemers op verzoek worden omgezet in herdenkingssites. Een nieuw bijzonder initiatief komt van Gert Willem Haasnoot. Hij lanceerde een tijdje terug www.vereeuwigd.nu. Een site waarop mensen die met ziekte en dood te maken krijgen hun verhaal doen.

Op de website vereeuwigd.nu staat niet de dood en het lijden centraal, maar de levenslust en de ervaringen van de deelnemers. Het bijzondere is dat professionele fotografen belangenloos meedoen aan het project. Mensen zoals glamour-fotograaf Govert de Roos een portret maakte van Mathieu Goedhart. Mathieu lijdt al een aantal jaren aan prostaatkanker. Mede door z’n positieve instelling en doorzettingsvermogen is hij in staat zijn ziekte beter te dragen.

Zijn ervaringen wil hij graag delen met anderen. Ook Sanne de Jonge doet haar verhaal. Ook zij blijft optimistisch ondanks haar ziekte. 'Vereeuwigd' moet uitgroeien tot een galerij van duizend mensen en wil vooral anderen inspireren.