De bomaanslag in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft aan tenminste 27 mensen het leven gekost. 80 mensen raakten gewond. Voor zover bekend zijn er vier buitenlanders onder de doden. Dat melden verschillende media.

Het zou gaan om twee explosieven. De bom die vandaag afging bij een tempel waar veel toeristen komen zat in een motorfiets verstopt. Twee andere explosieven zouden onschadelijk zijn gemaakt, meldt de Thaise krant Bangkok Post. Het is nog niet duidelijk wie er achter de aanslag zit.

Het is ook nog niet duidelijk of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn. De ambassade in Thailand zoekt dat momenteel uit.

Beelden van de explosie van veraf:

De bom, verstopt in een motor, ontplofte tijdens de avondspits bij een kruising in de commerciële wijk Ratchaprasong. Daar zijn enkele grote hotels en het grootste winkelcentrum van Zuidoost-Azië gevestigd. Vlakbij het kruispunt zitten een politie HQ en een drukbezocht Hindu-altaar.

Bangkok wordt zelden getroffen door terreur. Toeristen moeten eerder oppassen voor demonstraties. Wel is het onrustig in andere delen van het land, vooral in het zuiden. Daar is de moslimminderheid in opstand gekomen tegen de boeddhistische machthebbers. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag neemt het aantal aanslagen in het land toe.

In EenVandaag een gesprek met journalist Kristiaan Schimmel, die ter plekke is.