Wat denk jij dat het viest is om aan te raken in een vliegtuig? De doorspoelknop in de WC? Think again. Uit een publicatie van travelmath.com blijkt dat het uitklaptafeltje voor je stoel het smerigst is. Op het tafeltje bevinden zich maar liefst 10 keer meer bacterien dan op die doorspoelknop van de WC.

En daar is een eenvoudige verklaring voor: het tafeltje wordt zelden tot nooit schoongemaakt, zo vertrouwde een steward ons onlangs toe. De schoonmaakploegen gaan in razende vaart door het vliegtuig en nemen alleen de achterkant van de opgeklapte tafeltjes af. En dus niet het deel waar je van zit te eten. En sommige mensen doen de vieste dingen op zo’n uitklap tafeltje, van blote voeten erop zetten tot het verschonen van een luier. Voortaan kun je dus maar beter je tafeltje desinfecteren voordat je dat dienblad met eten erop zet.

Andere vieze dingen in het vliegtuig: de stoelriem en de aircoblower boven je hoofd. Daarop bevinden zich ongeveer net zoveel bacterien als op die WC doorspoelknop.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.