Een bijzonder optreden eergisteren in America’s Got Talent wordt veel gedeeld. De 29-jarige Mandy Harvey zong en speelde ukelele. Tot zover misschien niet heel bijzonder, ware het niet dat Mandy sinds haar achttiende doof is. 

Het gesprek tussen haar en de jury en presentator verliep via een doventolk. Toch heeft ze zichzelf aangeleerd op gevoel te kunnen zingen en spelen, een grote uitdaging als je jezelf niet hoort.

Mandy Harvey heeft zichzelf opnieuw leren zingen door het onthouden van bewegingen, het gebruik van visuele tuners en te leren vertrouwen op haar toonhoogte. Om de beat en de trillingen van de muziek te kunnen voelen deed ze haar schoenen uit voor haar optreden.

De verwachtingen van publiek en jury waren misschien niet hooggespannen, maar Mandy liet iedereen stijl achterover slaan met haar ontroerende lied.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.