Het lijkt misschien een sprookje maar het leven van een Disney-prinses gaat niet over rozen. Real Simple sprak met een aantal jonge vrouwen die als prinses acte de présence geven in themaparken. Anoniem vertelden de Assepoesters en Sneeuwwitjes (of de nieuwe aanwinsten: Anna's, Elsa's en Moana's) hun verhaal. 

De uitkomsten van de gesprekken met de prinsessen zijn te lezen bij Time Magazine.

Geen baanzekerheid

Allereerst blijkt dat de actrices geen vast contract te hebben. Sterker nog: ze hebben geen enkele baanzekerheid. Elk jaar moet er opnieuw auditie worden gedaan.

De voorwaarden om prinses te kunnen zijn daarnaast erg streng. Iedere Assepoester in elk park moet er precies hetzelfde uitzien. Ze krijgen niet alleen dezelfde jurk, maar ook make-uples waar ze zich precies aan dienen te houden. Ook buiten werktijd word je gezien als ambassadeur van Disney, en dus moet je je ook in je vrije tijd keurig gedragen. 

Iedere prinses krijgt tot slot stemtrainingen en logopedie. Want een Sneeuwwitje met een zuidelijk accent mag niet. Je krijgt precies te horen hoe je je woorden uit dient te spreken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.