Na jaren wachten was gisteren dan eindelijk het moment daar: de ratificering van het VN-verdrag voor de rechten voor mensen met een handicap. Met als grootste doel: toegang tot het maatschappelijk leven voor mensen met een beperking. Maar op de valreep werd dit moment toch nog uitgesteld.

Dit door onenigheid tussen de twee coalitiepartijen over de precieze uitvoering van de wet. Want zijn bedrijven nu wel of niet verplicht om hun gebouwen toegankelijk te maken voor gehandicapten? PvdA vindt van wel; alle gebouwen moeten toegankelijk zijn. Volgens de VVD kun je dit niet van ondernemers vragen. De SGP en het CDA kwamen met een kleine aanpassing op de wet in de hoop de ratificatie zo alsnog te redden. Uiteindelijk zal morgen waarschijnlijk de stemming plaatsvinden.

Verslaggever Laura Kors gaat langs bij Amber Bindels van beweging "Wij staan op". Ze zit in een rolstoel en heeft zich hard heeft gemaakt voor ratificering van het verdrag. Bindels was gisteren in de Tweede Kamer, hoe was dat? En waar loopt zij tegenaan in de praktijk?

In Radio EenVandaag een gesprek met Otwin van Dijk, PvdA Tweede-Kamerlid en zelf rolstoeler. Joris Prinssen van branche-organisatie Horeca Nederland en Ed Bijmans, architect gespecialiseerd in ‘rolstoelarchitectuur’.

Kijk hieronder een eerdere reportage van EenVandaag: Nederland moet rolstoelvriendelijker worden.