De gemeenteraadsverkiezingen zijn al ruim drie maanden geleden toch zijn er nog steeds tientallen plaatsen waar het nog niet gelukt is een nieuw bestuur te vormen. In Den Helder kwamen ze er na veel duwen en trekken uit, maar het proces was taai. De beloften van de politici waren groot maar samenwerken: dat bleek toch niet zo makkelijk. Drie formatiepogingen met veel wantrouwen en zwartmakerij zorgden voor een roerige formatie in een roerige stad.  

Uit twaalf kleine fracties moest een college gevormd worden. En dat terwijl de eerste formateur een rapport achterliet met als ondertitel: 'Den helder is ziek.' De marinestad kampt al jaren met slechte gemeentebesturen dus het vertrouwen heeft al verschillende deukjes opgelopen. 

Aflevering 1: Bewoners en Jan Nagel zijn er klaar mee

2018 moest het jaar van de politieke ommekeer worden in Den Helder. Het is daar al jaren een bestuurlijke puinhoop. Politici beloven het na de gemeenteraadverkiezingen het roer om te gooien. Maar daar komt weinig van terecht. 

Aflevering 2: Het gelazer in de praktijk

 De achterkamertjes zijn in Den helder te vinden in een pizzeria, daar werd een zogenaamde coalitie stiekem gevormd. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.