PVV-leider Geert Wilders en D66-voorman Alexander Pechtold  kruisen vanavond, twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen, in EenVandaag de degens. 

De uitzending van vandaag staat in het teken van deze bijzondere confrontatie. De onderwerpen waar Wilders en Pechtold over zullen debatteren zijn onder andere de Europese Unie, terreur en stand van de economie.

De verkiezingen van Provinciale Staten, op basis waarvan de Eerste Kamer wordt samengesteld, staan dit jaar meer dan ooit in het teken van de Haagse politiek. Premier Rutte zelf maakte deze verkiezingen inzet van het kabinetsbeleid van Rutte 2.

Wilders en Pechtold gaan momenteel nek-aan-nek in de peilingen en zijn al jaren elkaar grote politieke tegenstrevers. Regelmatig botsten ze heftig in de Tweede Kamer. Zo sprak Pechtold er publiekelijk schande van dat er bij een door Wilders georganiseerde demonstratie NSB-vlaggen werden meegedragen. Wilders op zijn beurt maakte de D66-leider uit voor 'zielig, miezerig mannetje'.

Pieter Jan Hagens leidt het debat.

Op zaterdag 14 maart was er een debat tussen Emile Roemer van de SP en Sybrand Buma van het CDA, kijk het hier terug.

Vooruitblik in Radio EenVandaag

In Radio EenVandaag blikken we vooruit met Pieter-Jan Hagens, die het debat tussen beide heren vanavond zal leiden. Wat kunnen verwachten? En waar moeten we als kijker op gaan letten?

Lees ook

Lees ook

Pechtold: Sinds vrijhandel in Europa export verdubbeld

Wilders: de terror-oehoe staat daar

Pechtold: de koopkracht ging onder uw beleid 3% omlaag

Wilders: 10% extra groei

Pechtold: Sinds vrijhandel in Europa export verdubbeld

Wilders: U bent de Chamberlain van de lage landen

Pechtold over terrorisme