Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders, Hans van Baalen, delegatieleider van de VVD in het Europese Parlement, hoogleraar Leiderschap Janka Stoker en oud-vakbondsbestuurder Corrie van Brenk zijn vandaag te gast in het politiek café van Radio EenVandaag, live vanuit café Schlemmer in Den Haag. 

Het gaat vandaag over politiek leiderschap: Mark Rutte heeft de premierbonus, Lodewijk Asscher is de nieuwe leider van de PvdA, Jesse Klaver is jong, zijn dat de voordelen waarmee ze het gaan redden in de verkiezingen? En is het daarom moeilijker voor de lijsttrekkers die al veel langer meegaan? Kortom wie heeft de beste papieren richting de Tweede Kamerverkiezingen? We praten hierover met Hans van Baalen en Janka Stoker.

Met oud-vakbondsbestuurder Corrie van Brenk hebben we het over haar idealen die ze bij de PvdA niet kwijt kon, maar nu met 50PLUS wel wil gaan waarmaken. Gaat ze het redden met een nummer vier plek op de lijst. Cultuurfilosoof Gerard Rooijakkers heeft het over politieke idealen en de maatschappelijke werkelijkheid.

Met minister Koenders gaan we het hebben ver Nederland in Europa en over Nederland in relatie tot de Verenigde Staten en Rusland. Ook gaat het over het Oekraïne-referendum; hoe het premier Rutte is gelukt om de deal via het geitenpad zo vlak voor de verkiezingen door Europa en de Tweede Kamer te loodsen.

Onze politiek commentator Kees Boonman duidt de politieke actualiteit en Mariëlle Koekenbier van het EenVandaag Opiniepanel is ook in de studio voor de duiding vanuit het panel. Live muziek is er van zangeres en pianiste Karsu met een trio strijkers.

Luister hier het eerste en tweede deel van de uitzending terug: