Deze week volgen we Lisette Sier, vorig jaar was ze nog huisvrouw en reed ze rond op een fiets met twee kinderzitjes. Een jaar later krijgt ze haar eigen vliegtuig. Hoe heeft ze dat zo snel bereikt?

Precies een jaar geleden richtte ze midden in de recessie en tegen ieder advies in, haar eigen tijdschrift 100%NL op. Bladendokter Rob van Vuure noemde dit initiatief in De Volkskrant: ‘Van de Eiffeltoren springen, zonder parachute’. Oftewel, een kansloze operatie. Nu een jaar later heeft ze de grootste glossy van Nederland.

Corendon Airlines is zo onder de indruk van haar verhaal dat ze een toestel om gaan dopen tot 100%NL. Niet alleen de naam komt op het vliegtuig, ook de headcovers worden helemaal 100%NL en in het toestel komen altijd 100%NL Magazines te liggen. Lisette zelf mag voor altijd gratis vliegen in haar eigen toestel. Het onwaarschijnlijke succesverhaal van Lisette kent veel overeenkomsten met dat van Corendon oprichter Atilay Uslu. Hij stond tien jaar geleden nog in een shoarmazaak en is nu de vijfde reisorganisatie van Nederland.

corendon airline
corendon airline - .© www.hamperium.com/Flickr

De week vanÂ… Lisette Sier