In de week dat er een regeer- en gedoog-akkoord ligt voor een nieuwe rechtse coalitie, volgen we Doekle Terpstra. Hij is voorzitter van de HBO-raad en tevens CDA- prominent. Vandaag vindt in Arnhem het CDA-partijcongres plaats, waarin de leden van de partij zich mogen uitspreken over het akkoord dat CDA, VVD en PVV hebben gesloten.

Terpstra was één van de eersten die aan de alarmbel trok over de mogelijke samenwerking met de PVV van Wilders. Hij ondertekende, net als vele andere CDA-prominenten, de open brief aan CDA-partijvoorzitter Bleker en CDA-onderhandelaar Maxime Verhagen. Een paar jaar geleden zei hij al dat Wilders het kwaad is en dat het kwaad gestopt moet worden. Hij vindt dat de CDA-top de eigen achterban heeft onderschat. Hij voelt zich nu gesterkt door de aanhoudende onrust binnen zijn partij.

Doekle Terpstra is ook voorzitter van de KNSB en was tot 2005 voorzitter van het CNV.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.