Na alle publiciteit rondom zijn realityshow op televisie, trok Adam Curry zich terug met zijn gezin in Londen. Al leek het stil geworden rondom hem, op Internet liet hij wel degelijk zijn stem horen.

Zijn nieuwste, succesvolle creatie is namelijk 'podcasting'. Het woord is een samenvoeging van de 'I-pod' en 'broadcasting', wat staat voor uitzenden. Iedereen die dat wil, kan zijn eigen radioprogramma maken en op Internet zetten. Door middel van een door Curry ontwikkeld softwareprogramma, is het heel gemakkelijk om zelf een podcast te plaatsen of van anderen te beluisteren.

Radio-roots

Zelf heeft Curry al geruime tijd een, vooral in Amerika goed beluisterde podcast, 'Daily source code'. Curry gaat hiermee helemaal terug naar zijn 'radio-roots'.

Nog maar weinig Nederlandse podcasters

In Amerika neemt podcasting al een hoge vlucht, maar in Nederland is nog maar een kleine groep aan het podcasten geslagen. TweeVandaag sprak met Adam Curry over zijn uitvinding in Londen. En tourde Nederland door om vier jonge podcasters te vinden, die hun kans ruiken met het nieuwe medium.

Zelf podcasten?

Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe initiatief van Adam Curry? Surf dan naar www.ipodder.org. De website van Adam Curry. Nederlandse informatie over podcasten vind je op: www.podcastinfo.nl of bezoek www.podstart.nl. Wil je verslaggever worden van opvallende momenten uit je leven en die met de luisteraars delen? Ga dan naar www.repodder.com.

De uitvinder van 'podcasting'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.