De Telegraaf verkeert in zwaar weer. De afgelopen vijf jaar verloor de grootste krant van Nederland van alle landelijke dagbladen verreweg de meeste abonnees. Liefst een kwart van de lezers keerde de krant de rug toe.  

Om de neergang te stoppen gaat De Telegraaf dit najaar, als laatste van alle Nederlandse dagladen, over op tabloid. Ook wordt de zondagskrant, dit keer in digitale vorm, nieuw leven in geblazen. 

Ooit stond De Telegraaf te boek als de meest innovatieve krant van Nederland, op het gebied van vormgeving en journalistieke producties. Inmiddels is de krant het traagste jongetje van de klas, en heeft ze last van een ouderwets imago. Ook het moederconcern, de Telegraaf Media Groep, heeft het moeilijk. Zo verloor TMG door de teloorgang van het ooit razend populaire Hyves miljoenen.  

Kan de vernieuwing de redding betekenen voor de krant? Of komt het te laat? En hoe kan het dat juist De Telegraaf de afgelopen jaren zulke harde klappen kreeg? 

EenVandaag spreekt met Thomas Lepeltak, die meer dan dertig jaar lang het gezicht was van het Stan Huygens Journaal, met Marianne Zwagerman, voormalig directielid van de Telegraaf Media Groep en met Arend van den Berg, hoofdredacteur van zakenwebsite Z24.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.