Het ebola-virus grijpt steeds sneller om zich heen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat de verspreiding van de ziekte zo snel, dat de autoriteiten van getroffen landen de stroom van nieuwe ziektegevallen nauwelijks meer aankunnen.

Dit zou vooral gelden voor de landen Guinea, Liberia en Sierra Leone. De ziekte heeft aan inmiddels meer dan 2.400 mensen het leven gekost, een aantal dat volgens de WHO alleen maar verder zal stijgen.

Vanavond in EenVandaag een reportage vanuit één van die zwaarst getroffen landen: Sierra Leone, waar ook de twee besmette Nederlandse artsen werkten. Hele dorpen zijn hier getroffen door de ziekte. Het centrum van de uitbraak is in het dorp Kalihun, waar hulpverleners hun leven op het spel zetten om ebola te bestrijden. En dat onder moeilijke omstandigheden, Sierra Leone herstelt van een oorlog.

Verpleegkundige Ronald Kremer was voor Artsen Zonder Grenzen in Sierra Leone en maakte een verslag. Bekijk de uitzending hieronder terug. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.