Wie was de man op de foto die door RTL-journalist Jeroen Akkermans wordt weggedragen na de aanval waarbij cameraman Stan Storimans om het leven kwam? Heeft hij de aanval overleefd? En zo ja, hoe is hij eraan toe?

Het blijkt te gaan om Zadok Yehezkeli, een Israelische onderzoeksjournalist van de krant Yediot Achronot die zijn sporen verdiend heeft tijdens riskante klussen op onder meer de Westbank. Tijdens zijn werk is hij meermalen gewond geraakt.

Opvallend is dat verschillende Israelische media de rol van Jeroen Akkermans expliciet vermelden. De hulp die hij, ondanks zijn eigen verwondingen, direct na de aanslag bood wordt specifiek genoemd. Midden Oosten-correspondent Conny Mus, net als Akkermans en Storimans werkzaam voor RTL, laat in verschillende kranten weten dat Akkermans zich, ondanks de verschrikkelijke omstandigheden verschillende keren contact met hem had opgenomen om zich te informeren over Yehezkeli’s toestand.

Inmiddels is Yehezkeli teruggekeerd in Israel en wordt momenteel behandeld in het Hadassa-ziekenhuis bij Jeruzalem. Zijn toestand zou ernstig maar stabiel zijn.

Yehezkeli in betere tijden, tijdens de uitreiking van de Sokolovprijs voor journalistiek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.