Amerika wordt momenteel getroffen door een lelijke griepepidemie. Meer dan tienduizend mensen liggen in het ziekenhuis en minstens 53 kinderen zijn al overleden door de gevolgen van de griep. Het Witte Huis echter, blijft vooralsnog griepvrij. En daar heeft dominee Gloria Copeland een hele logische verklaring voor.

Trump heeft een evangelisch team om zich heen dat zichzelf de ‘presidential evangelical executive advisory board’ noemt. Dit team bestaat uit een aantal christelijke voormannen en één vrouw dat aanwezig is bij besprekingen op het Witte Huis. Zij hebben van de president het mandaat gekregen om te bellen, te sms’sen en te appen met leden van de regering en gaan regelmatig met Trump zelf in gebed. 

De griepprik van Jezus

De enige vrouw in het presidentieel evangelische team is dominee Gloria Copeland. En zij heeft een verklaring voor het feit dat Trump en de mensen om hem heen niet zijn getroffen door de griep. De verklaring voor een griepvrij Witte Huis is dat "Jezus persoonlijk een griepprik heeft gegeven aan hen die in geloven". Het is een parafrase maar het fragment waarin Copeland haar uitspraken doet is hieronder te beluisteren en te bekijken: