Het vermiste gezin uit Zeist is terecht. De Duitse politie trof de vader, moeder en vier dochters zondag aan in een huurauto bij München. Het gezin was ruim drie maanden spoorloos. Wat zijn de gevolgen voor kinderen als een gezin op de vlucht slaat?

Het gezin was op 11 augustus verdwenen, nadat de rijschool van de vader failliet was gegaan en er een poging tot brandstichting was gedaan in de woning van het gezin in Zeist.

Dochters kwijt

Met de verdwijning wilden de ouders mogelijk ook voorkomen dat zij hun dochters (10 tot 15 jaar oud) zouden kwijtraken. Die zouden in augustus uit huis worden geplaatst en onder toezicht komen van de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn (SGJ). Hun twee oudere zonen, 16 en 17 jaar, zijn eerder al onder toezicht van de stichting gesteld.

Ervaring

TweeVandaag spreekt met Bart Nitrauw, de directeur van SGJ, en met Janneke Noppe van de William Schrikker Groep. De WSG is een organisatie voor pleegzorg, jeugdbescherming en jeugdreclassering voor kinderen met een handicap. De Groep heeft 6000 kinderen onder voogdij, en heeft ervaring met gevluchte gezinnen.