Hij mocht zijn boek met onthullingen over Lance Armstrong niet in Nederland publiceren en bedolven onder juridische procedures die de advocaten van Lance tegen hem aanspanden. David Walsh is de schrijver van LA Confidential, het boek waarin hij acht jaar geleden als een van de eersten een inkijkje gaf in het structurele dopinggebruik van Armstrong.

Inmiddels bevestigen de uitkomsten van het Usada-dopingrapport het gelijk van Walsh. Is hij blij met deze bevestiging? Hoe kijkt hij terug op de keiharde juridische strijd die hij voerde met het Lance-imperium? David Walsh over Armstrong, over de toekomst van wielrennen en over Hein Verbruggen, de vorige UCI-voorzitter die Armstrong ondanks het Usada-rapport blijft steunen.

Bekijk hieronder ook de volledige uitspraken van Walsh over Hein Verbruggen: Als Hein Verbruggen in de spiegel zou kijken en werkelijk een geweten hebben, en enige vorm van mededogen, dan zou hij zeggen dat 'ik was de belangrijkste betrokkene toen eerlijke mensen werden genaaid. En ik deed niets' (..) Hein, je had een probleem, je hebt het niet voldoende aangepakt en het gevolg is dat je nu met een sport zit die niet meer serieus te nemen is.

Lees ook