Sjoelen verbroedert, verhoogt je concentratie en is eigenlijk gewoon een hele leuke sport. Dat zegt de voorzitter van de Algemene Nederlandse Sjoelbond Jos Mulder. Hij is vandaag De Optimist in Radio EenVandaag.

Lees hier zijn tekst:

Sjoelen

Sjoelen is een heel leuk spel en een geweldige sport. Sjoelen brengt mensen samen in een vriendschappelijke sfeer waar competitie niet ontbreekt. Sjoelen maakt jezelf beter, maar ook anderen. Dit omdat er kennis en ervaring uitgewisseld wordt, waardoor je steeds weer nieuwe mogelijkheden in de sport en het spel ontdekt.

Er is voor ieder wat wils wat sjoelen betreft: ben je op zoek naar gezelligheid en iets wat daarbij bindt? Er zijn tientallen sjoelverenigingen in Nederland die dat bieden. Ben je op zoek naar de lat steeds hoger leggen? Er zijn talloze wedstrijden door het hele land van ieder niveau waar sjoelers elkaar wekelijks uitdagen. Ben je op zoek naar competitie en strijd tegen iemand anders? De Algemene Nederlandse Sjoelbond (ANS) organiseert jaarlijks een cyclus van 7 bekerwedstrijden waar mensen tegen elkaar strijden om de allerhoogste trede te bereiken.

Daarnaast organiseert de ANS vier NK’s per seizoen en eenmaal in de twee seizoenen gaat er een afvaardiging vanuit de ANS naar het WK sjoelen. Dit jaar vindt dat plaats in Frankrijk op 26 en 27 mei.

Weet je dat? In Zuid Korea wordt sjoelen gebruikt om de rekenvaardigheid van de basis scholieren te verbeteren.

Waarom dus sjoelen?

Sjoelen maakt dat je jezelf continue kunt verbeteren.

Sjoelen zorgt dat de concentratie toeneemt.

Sjoelen geeft focus.

Sjoelen kan op hetzelfde niveau jarenlang beoefend worden (van 8 tot 80 jaar).

Sjoelen bindt mensen.

Sjoelen verhoogt het sociale aspect.

Daarom sjoelen! Sjoelen een tof spel en een gave sport!