In Brussel komen de 17 regeringsleiders van de Eurolanden bij elkaar om Griekenland en de euro te redden. Het wordt een cruciale dag. Premier Rutte komt er speciaal voor terug van vakantie. Grote vragen zijn: op welke manier komt de extra hulp tot stand en kunnen de regeringsleiders daarover overeenstemming bereiken?

Griekenland is nog gefinancierd tot half september, maar nadat er vorige week ook problemen in Italië rezen en de financiële markten daarop heftig reageerden heeft de voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy de regeringsleiders bijeen geroepen in een poging met een stevig pakket de financiële markten tot rust te brengen. Slaagt hij daar niet in, dan zullen de markten nog meer rode cijfers laten zien.

Ambtenaren van de Eurolanden overleggen koortsachtig achter de schermen om voor donderdagmiddag 12 uur tot een akkoord te komen.

Verder aandacht voor het overleg in de Tweede Kamer met minister De Jager over ditzelfde onderwerp.

D-day voor de Euro

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.