Nederlandse gedetineerden krijgen een cold case kalender. Op de kalender staan 52 onopgeloste moorden en misdrijven. Nederland telt ongeveer 1500 cold cases en hiermee hoopt de politie meer aandacht te krijgen voor deze zaken.

In Amerika heeft men hele goeie ervaringen met het onder de aandacht brengen van cold cases bij gedetineerden. Daar gebeurt het met een kaartspel. Al tientallen moorden en andere ernstige zaken werden hierdoor opgelost. 

We spreken over deze ‘cold case kalender’ met Wim Perlot, leider van het cold case team Midden-Nederland. Getuigen spelen een belangrijke rol bij het oplossen van cold cases en de ervaring leert dat onder gedetineerden relatief veel kennis aanwezig is.

Een van zo’n cold cases is de moord op oma Bindi. De Utrechtse werd op 9 juni 2005 dood gevonden in haar woning en het is nog altijd niet bekend wie haar om het leven heeft gebracht. We spreken hierover met haar kleindochter.

Bekijk hier de kalender: 

Onlangs besteedde EenVandaag uitgebreid aandacht aan een cold case: de moord op Petra van den Berg. Voor meer informatie, klik hier.

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.