De 17-jarige Charly T., die al sinds augustus vast zit in Spanje, mag zijn proces in vrijheid afwachten. Wanneer hij wordt vrijgelaten, is nog niet bekend. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van een 12-jarig en een 14-jarig meisje.

Charly is de enige minderjarige Nederlander die vastzit in een buitenlandse cel. De Spaanse justitie eiste eerder 4 jaar cel plus een jaar toezicht tegen de jongen. In Nederland kan een minderjarige maximaal 2 jaar gevangenisstraf krijgen.

Sinds augustus in Spaanse jeugdgevangenis

Charly sprak in augustus op zijn laatste vakantiedag af met twee Engelse meisjes bij een zwembad vlakbij hun vakantieappartement. Nadat ze daar wat gedronken hadden, zou hij de twee meisjes misbruikt hebben. Charly heeft dat altijd ontkend. In de auto op weg naar Nederland werd hij opgepakt. Sindsdien zit hij in een Spaanse jeugdgevangenis. Afgelopen maand begon zijn proces.

Eerdere verzoeken om Charly zijn voorarrest in Nederland te laten uitzitten, onder andere van de Nederlandse regering, zijn afgewezen. Waarom hij zijn proces nu wel in vrijheid mag afwachten, is onbekend.

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.