In Aleppo voltrekt zich een drama en niemand lijkt iets te doen. Een aantal wijken is nog steeds in handen van de rebellen en vanmorgen vonden er ondanks het staakt-het-vuren toch bombardementen plaats door het regeringsleger van Assad. Duizenden mensen zitten opgesloten in de stad, kunnen geen kant op voor de bommen. Er zijn duizenden doden gevallen. De beloofde evacuatie van de burgers in Aleppo is nog steeds niet op gang gekomen. Volgens een lokaal tv-station is dit uitgesteld tot morgen.

De burgers van Aleppo delen hun wanhoop intussen op social media met aangrijpende filmpjes. Ze delen hun video’s in de overtuiging dat het hun laatste boodschap is. Al Jazeera heeft er een paar op een rij gezet: 

Hoewel er nog steeds niks concreets is gebeurd om dit te stoppen roept een aantal politici roept wel op tot actie. De Franse minister van Buitenlandse Zaken wil dat er VN-waarnemers worden gestuurd om een einde te maken aan de verwarring en om te zorgen voor een veilige aftocht van de burgers. Ook moeten grote internationale hulporganisaties, zoals het Rode Kruis, volgens hem ingrijpen. 

Verenigde Naties

Gisteravond was er een ingelaste vergadering over de situatie in Aleppo van de VN Veiligheidsraad. Daar deed de Amerikaanse VN ambassadeur Samantha Power een indrukwekkende oproep, die vandaag veel gedeeld wordt op social media:

In Nederland wordt vandaag een oproep gedaan op twitter om vanavond om 20.00 uur te verzamelen op de Dam in Amsterdam om ‘je te laten horen voor de mensen in Aleppo’. 

Vanavond, 20.00u op de Dam. Wees erbij, laat je horen voor de mensen in Aleppo. Neem iedereen mee: hoe meer, hoe beter. ??