Jack Mikkers, burgemeester van Den Bosch en voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, adviseert het kabinet om de maatregelen in de strijd tegen het corona-virus met zeker nog een maand te verlengen.

"Ik zou dit pakket maatregelen in ieder geval in stand houden. Ook voor een langere periode, omdat we niet met een big bang alle maatregelen af kunnen schaffen. We hebben elkaar heel hard nodig om deze crisis met elkaar tegen te gaan. We moeten het zeker nog een maand volhouden." Dinsdag besluit het kabinet of de maatregelen verlengd worden.

Lees ook

Goede samenwerking met andere ziekenhuizen

Mikkers is voorzichtig positief over de ziekenhuiscapaciteit in Brabant, de provincie met de eerste en de meeste corona-patiënten: "De signalen die ik dit weekend heb gekregen stemmen positief. Er wordt heel goed samengewerkt met andere ziekenhuizen in Nederland. Die hebben Brabanders opgevangen, dat is heel goed gegaan."

De burgemeester zou diezelfde hulp graag willen aanbieden aan andere delen in Nederland mocht dat in de toekomst nodig zijn. "Wij denken dat we als Brabant straks klaar moeten zijn voor de rest van Nederland om in onze ziekenhuizen weer mensen uit de rest van Nederland op te vangen. En ook daar zijn we klaar voor."

Lees ook

'We hebben elkaar nodig'

De Bossche burgemeester benadrukt het belang van samenwerking in deze crisis: "In de keten, van ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. We hebben elkaar allemaal nodig om deze crisis tegen te gaan. De impact is groot, het aantal sterfgevallen ook."

In Brabant worden ook mensen vanuit het ziekenhuis overgeplaatst naar hotels en conferentieoorden om daar verpleegd te worden.

Bekijk hier het studiogesprek met de burgemeester van Den Bosch, dat zwaar werd getroffen door het coronavirus.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.