Andreas Hollstein, de burgemeester van het Duitse stadje Altena is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij. De dader had kritiek op het liberale vluchtelingenbeleid van de CDU-burgemeester.

De CDU-politicus werd rond acht uur gisteravond in een snackbar aangevallen door een 56-jarige man. De dader, zwaar onder invloed van alcohol, hield een mes van 30 centimeter tegen de hals van Hollstein. De burgmeester is zwaargewond, maar niet in levensgevaar. De dader is door de politie gearresteerd. 

Ruimhartig vluchtelingenbeleid

De burgemeester van het Duitse stadje, Andreas Hollstein, neemt de afgelopen jaren 30 procent meer vluchtelingen op dan het verplichte quotum. Hij zei in september dit jaar tegen EenVandaag-verslaggever Erik van Prooijen dat hij het opvangen van vluchtelingen als zijn politieke verantwoordelijkheid ziet. ‘’Partijen die zich buiten of aan de rand van het politieke spectrum op hebben gesteld zeggen dat vluchtelingen alleen maar zorgen voor terreur en geweld. Ze hebben hierin geen gelijk gehad, want de criminaliteitscijfers in Altena zijn gedaald.’’ 

Maar er is ook kritiek op zijn aanpak.‘’Er zijn mensen die mij niet meer groeten en die mij uitschelden. Er zijn dingen door mijn brievenbus gegooid en ik word online uitgescholden. Dat hoort bij mijn politieke verantwoordelijkheid", aldus Hollstein.

Verslaggever Erik Van Prooijen maakte eerder deze reportage over het vluchtelingenbeleid van Hollstein in het Duitse stadje Altena.

Het liberale vluchtelingenbeleid van het Duitse stadje Altena