Met veel kracht en woede een fitnessbal naar beneden gooien op een portret van Theresa May of Jeremy Corbyn. Stoeien met een boksbal waar een portret van Boris Johnson op staat. Het kan allemaal bij Brexfit, een groepsles georganiseerd door de Londonse sportschool Gymbox.

“De Brexfit klas begon toen we onze leden vroegen wat ze het meest frustrerende vonden in London. Ze zeiden: ‘Brexit!’ Het veroorzaakt frustratie en woede. Mensen weten niet waar het over gaat.” , zegt Boriss Visokoborskis, Brexfit trainer bij Gymbox.

Dagelijkse bewegingsoefeningen

“De beste manier om daarmee om te gaan, is het te gebruiken in je dagelijkse bewegingsoefeningen. Het maakt voor de klas niet uit of je binnen of buiten de EU wilt. Het gaat om de frustratie. Daarom is de groep zo populair.“

Een deelnemer zegt: “Het is écht een goede oefening. De eerste keer dacht ik dat het een grap was, maar het programma is moeilijker dan ik dacht.” Ze zegt echt gefrustreerd te zijn door de Brexit en politici.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.