Giel Beelen heeft zich niet populair gemaakt op social media na het drama op Pinkpop. De radio-DJ noemt het dodelijke ongeluk met een busje in een tweet 'treurig' en wenst de betrokkenen succes. Vervolgens vertelt hij dat hij ondanks dit einde 'wel een topweekend heeft gehad'.

Inmiddels heeft Beelen de tweet verwijderd, maar een screenshot ervan werd vervolgens alsnog gedeeld op Twitter:

'Weinig inlevend'

Veel volgers zijn woedend op het Veronica-boegbeeld. Ze verwijten hem een gebrek aan empathie. Brandpunt-presentatrice Liesbeth Staats schrijft bijvoorbeeld: "Succes aan alle betrokkenen klinkt weinig invoelend." Ook veel andere Twitteraars laten hun ongenoegen blijken.

Beelen: 'Tweet was niet ideaal'

Beelen zelf heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor de tweet. Hij verklaart dat toen hij het bericht de wereld inslingerde nog niemand overleden was. Hij geeft toe dat zijn eerste tweet 'niet ideaal’ was, maar schrijft ook: "Ik snap niet dat er mensen zijn die eraan twijfelen of ik zoiets heftig vind."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.