Visio, een intituut voor blinden en slechtzienden, had meer moeten doen om misbruik door onderwijsassistent Stefan P. op een school in Huizen te voorkomen. Het toezicht moet beter, concludeert een commissie die heeft onderzocht hoe het omvangrijke misbruik in de school kon plaatsvinden.

Maatregelen

Visio treft maatregelen om de veiligheid in de school te verbeteren, meldt het bestuur op de site van Visio.

De misbruikzaak kwam in de zomer van 2012 aan het licht. Onderwijsassistent Stefan P. werd opgepakt nadat hij misbruik had bekend met 8 leerlingen van het insituut. Later gaf hij meer misdrijven toe die hij zou hebben gepleegd op een kinderdagverblijf en een instelling voor kinderen met een verstandelijke handicap. De 27-jarige inwoner van Huizen wordt verdacht van ontucht met en misbruik van twintig kinderen, voornamelijk met een visuele of verstandelijke handicap.. De affaire riep opnieuw vragen op over het toezicht en de screening van medewerkers in de hulpverlening aan kinderen. Want er was in 2010 al een ernstig signaal bij de scouting over de verdachte, die desondanks nog jaren ongestoord kon doorwerken in de kinderzorg.

Reconstructie

EenVandaag onderzocht de zaak eerder en maakte deze verhalen:

Misbruikzaak Huizen omvangrijker dan gedacht

Start rechtszaak misbruik Huizen

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.