De Duitse stad Koblenz staat vandaag in het teken van de rechtse partijen in Europa. Ze komen bij elkaar om een vuist te maken tegen Brussel, tegen links en tegen de islam. Marine le Pen van het Front National, Geert Wilders van de PVV en Frauke Petry van Alternative für Deutschland krijgen het podium. 

In de zaal zitten ook vertegenwoordigers van de Oostenrijkse FPÖ en het Vlaams Belang. Het is een feestje van extreem-rechts. Om te voorkomen dat journalisten roet in het eten gooien, wordt een deel van de Duitse pers geweerd. Hun wordt de toegang eenvoudig ontzegd, en degenen die wel binnen mogen komen kunnen zonder opgave van redenen eruit worden gezet. Dat laatste is door de organisatie duidelijk gecommuniceerd. 

Dat niet iedereen met het congres blij is moge duidelijk zijn. Buiten betogen verschillende groepen tegen de rechtse partijen. Vooraanstaande politici uit de Duitse politiek en de vakbonden slaan op de trom.Om te voorkomen dat het tot ernstige schermutselingen komt is de politie op volle sterkte aanwezig en is het gebied rond de Rhein-Mosel-Halle compleet afgezet.

De internationale pers wordt niet geweerd door de rechtse partijen. EenVandaag is in Koblenz om verslag te doen van de bijeenkomst.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.