Gisteren, de dag na het kort geding, heeft de Nationale Politie aan advocaat Sébas Diekstra bekend gemaakt dat de politiebescherming van dierenarts en klokkenluider Saskia van Rooy tot zeker het einde van dit jaar verlengd wordt. Van Rooy legde eerder misstanden bij het zwanendriften bloot.

Dierenarts Saskia van Rooy heeft vorig jaar aangifte gedaan van mishandeling door een zwanendrifter uit Nieuwerbrug en één van zijn zonen. Zij filmde de praktijken van de zwanendrifters, waarna ze werd belaagd. In december 2013 deed ze ook al aangifte van zware mishandeling tegen de dochter en schoondochter van de man uit Nieuwerbrug. Ook die mishandeling is opgenomen.

 

Volgens de advocaat van de dierenarts, Sébas Diekstra, zijn ondanks de mishandelingen, de beelden, de aangiftes en de vervolging, de wapenvergunningen van de zwanendrifters niet ingetrokken. Hij vreest voor de veiligheid van zijn cliënte. ,,Het is onbegrijpelijk en onnavolgbaar dat de wapens en vergunningen van deze personen niet zijn ingenomen, zeker niet nu zij vervolgd worden’’, stelt advocaat Diekstra. ,,De vraag dient zich aan of de overheid wel echt iets geleerd heeft van het drama in Alphen aan den Rijn’’. Diekstra heeft inmiddels een klacht hierover ingediend bij de politie, maar sindsdien heeft hij niets meer mogen vernemen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.