Het lijkt een vergezochte aflevering van Benidorm Bastards: bejaarden die opgepakt worden voor juwelenroof.. Toch is dat in Engeland echt gebeurd. De politie had eerder een verdachte op het oog met de naam 'King of Diamonds'. Deze mysterieuze Brit wordt al jaren verdacht van de meest spectaculaire diamantendiefstallen. Maar nee, de daders bleken een groepje bejaarden te zijn.

Tweehonderd man politie deden gisteren invallen bij twaalf adressen op zoek naar de daders van de grootste juwelenroof ooit. De leeftijden van de oudjes varieerden van 76 tot 43. De oudste arrestant is een bejaarde tweedehands autohandelaar en zijn zoon. De Engelse politie noemt de groep Dad's Army, naar de succesvolle tv-comedy over de bejaarde British Home Guard. In de huizen rond Londen werden stapels juwelen teruggevonden. 

De politiedetectives hadden wel wat goed te maken. Tijdens de roof ging het alarm af maar de politie reageerde daar niet op. Inmiddels heeft Scotland Yard hiervoor excuses aangeboden. Zes weken is er hard achter de schermen gewerkt om in de buurt van Londen de negen man te arresteren. 

Gigantische boor

Tijdens het paasweekeinde sloegen de rovers hun slag in de Londense juwelenbuurt. Met een gigantische boor wisten de rovers de kluis van het Hatton Garden juwelen opslagbedrijf te bereiken. Ze namen er rustig een paar dagen de tijd voor. Met grote slijpmachines gingen ze door een dikke betonnen muur en braken 72 kluisjes met geld en juwelen van particulieren en juwelenhandelaars. Het bedrag van de buit is nog onbekend. Bedragen tussen de 90 en 200 miljoen euro buit worden genoemd. 

De rovers waren goed voorbereid maar lieten per ongeluk de cctv camera aanstaan. Op de beelden zie je zes gemaskerde mannen met gele helmen die rustig hun werk doen.